FAQ

Gemmer I mine oplysninger?


Vi gemmer kun dine kontaktoplysninger, som navn, adresse, telefonnummer og email adresse i vores ordresystem, så dine varer kan blive sendt og betalt. Vi bruger aldrig dine oplysninger til markedsføring, med mindre du tilmelder dig vores nyhedsbrev.
Er alle produkter økologiske eller veganske?


Vores produkter er forskellige. Der vil altid stå om varen er økologisk eller veganske. De fleste varer er dog økologiske og flere af varerne er veganske.
Allergener og allergi


Nogle produkter indeholder spor af nødder, frugter eller noget helt tredje. Desværre har vi ikke fået alt teksten på hjemmesiden med allergener. Dog kan du altid kontakte os, så vi kan oplyse dig om indeholdet af produktet. Alle ordre bliver leveret med danske varedeklarationer eller med indeholdsseddel for hver produkt.
Er I godkendt til salg af fødevarer af Fødevarestyrelsen?


Vi er godkendt af Fødevarestyrelsen og opfylder alle krav for opbevaring af produkterne. Vi laver løbende kontrol af vores produkter på lageret, så du er sikret at alle varer er håndteret og opbevaret på en korrekt måde. Du kan se vores rapporter her: https://www.findsmiley.dk/769237
Er alle Jeres produkter Fairtrade?


Størstedelen af alle produkter som indeholder kakao, kaffe, the eller lignende, er Fairtrade som standard. Dog kan det fremkomme, at produktet er handlet fra en producent, som ikke er Faitrade. Vi går dog meget op i bæredygtighed og hjemtager primært kun Fairtrade produkter hvis muligt.
Min pakke var med andre logoer og mærker - hvorfor?


Vi går op i bæredygtighed. Derfor synes vi ikke, at papkasser og emballage fra vores producenter skal smides ud, fordi der har været andet i. Derfor forsøger vi, at genanvende og genbruge emballage hvis muligt. Vi har dog en holdning om, at det selvfølgelig skal være en god oplevelse, at modtage sin pakke. Vi hører derfor gerne fra dig, hvis du har modtaget emballage, som var lige bæredygtigt nok. Den anden fordel er også økonomien. Emballage er dyrt og hvis vi kan sparer 5 kroner pr. kasse så betyder det billigere fragtpriser til dig fremover også.
Er fragtprisen altid fast?


Vi har valgt to muligheder for levering af din ordre. Enten til pakkeshop eller omdeling. Vi sender med GLS, DAO og Postnord afhængig af ordretype og dit valg. Vi betaler en del af fragtomkostningen samt emballagen, så du kan bruge de ekstra penge på gode goumetoplevelser. Prisen er altid fast og vi giver fragten når du handler for mere end 500 kroner.
Mindst holdbar til, bedst før?


Mange forbrugere misforstår ”Mindst holdbar til”, derfor ændres dette til ”bedst før”. Detailhandlen har i den anledning i en overgangsperiode fået lov til at bruge både ”mindst holdbar til” og ”bedst før” på madvarer. Sidstnævnte vil med tiden helt erstatte ”mindst holdbar til”. Fordi disse varer ofte kan holde sig meget længe, vil forbrugeren derfor kunne møde begge begreber i butikkerne flere år frem." (kilde: fødevarestyrelsen.dk)

Mindst holdbar til/bedst før

”Bedst før” er kun en vejledende datomærkning, og hvis varen dufter og smager fint, kan den sagtens spises. Dette betyder dermed ikke at varen ikke kan spises.

Hos Cream of the Crop sælger vi aldrig varer der er gået over dato. Når en vare er en måned fra at nå mindst holdbar til/bedst før, så skrives dette i varebeskrivelsen. Du kan som kunde dermed fortsat købe og spise varen men vil være orienteret om dato.

0