• Emil & Madeleine

Gulerodskage med cremet citrusrig frosting og saltkaramel

Hvem elsker ikke en blød, svampet og krydret gulerodskage? Tilføj en frisk, let frosting med citron og cremet saltkaramel - så har du en opskrift på succes. Vi havde denne kage med på arbejde og alle var pjattede med den. Valnødder kan udelades hvis den serveres til allergikere. #gulderodskage #saltkaramel #bedstekage #creamofthecrop #detbedsteafdetbedste #nemopskrift #liegourmet #dulcedeleche


Ingredienser

4 store groftrevet gulerødder 150 g smør, stuetempereret 100 g sukker 80 g brun farin 150 g hvedemel 2 tsk bagepulver 1/2 tsk salt 1 tsk kanel

1 tsk kardemomme 4 æg 50 g valnødder, hakkede (kan fravælges)

150 g flødeost 1 økologisk citron 1/2 vaniljestang, kornene herfra 3 tsk flormelis


Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser, mel, bagepulver, kanel og salt sammen. I en anden skål piskes blødt smør med sukker og farin. Når blandingen er samlet kan du tilføje æg, valnødder og gulerødder.


Rør de to blandinger sammen og kom det hele i en smurt springform omtrent 22 cm. Du kan også bygge kagen op i form af flere mindre bageforme, så er der til cirka tre små. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-55 minutter. Lad kagen køle helt af, inden den pyntes med frosting.

Frosting Rør flødeost med 2-3 spsk citronsaft (cirka en halv citron), vaniljekorn og skallen fra en halv citron. Smag til med flormelis så blandingen bliver mere sød.

Frostingen må gerne være lidt syrlig og ikke for sød. Det deler vandende lidt hjemme hos os da Emil foretrækker frostingen lidt frisk og syrlig men Madeleine elsker den sød. Smør frostingen på kagen, drys med citronskal. Når kagen serveres hældes lidt saltkaramel ved hvert stykke.

Gulerodskagen passer til 6-8 personer Bon appetit! Find saltkaramellen her


0 visninger

Lær Cream of the Crop at kende

 

Om os

Blog

Kontrolrapport

Kontakt os
____________________________
 

info@creamofthecrop.dk

Hjælp

Følg os

©2019 by Cream of the Crop

0