• Emil & Madeleine

Kærlighedsdesserten: Chokoladekage med saltkaramel

Opdateret: 8. mar. 2019

Chokolade og saltkaramel smager fantastisk sammen, det er ingen hemmelighed. Her får du opskriften på succes og en hjælpende hånd til din udkårnes hjerte; en chokoladetung dessert med letsaltet dulce de leche. Og så er den ovenikøbet nem! #gourmetdessert #valentinesdag #kærlighed #creamofthecrop #dulcedeleche #chokoladekage
Dulce de leche Køb Dulce de leche fra Lie Gourmet, på webshoppen. Du kan trykke på billedet og så fører vi dig derhen.

Chokoladekage

110 g smør - 210 g mørk chokolade- 100 g æggeblommer- 200 g æggehvider- 110 g sukker- 35 g hvedemel

Start med at smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen imens du forsigtigt rør rundt med en dejskraber. Hæld blandingen over i en stor skål og tilføj æggeblommerne.

Pisk nu æggehviderne stive med sukkeret og vend dernæst en skefuld af blandingen i chokolademassen, indtil at den minder om en mousse. Tilføj nu resten af chokolademassen og vend det hele sammen. Til slut sigter du melet i dejen og vende blandingen.


Fordel dejen i to springforme på ca. 15 cm, der har bagepapir spændt ud over bundende og er smurt med lidt smør. Bag begge bundende til de er hævet op eller til du kan se at de ikke virker flydende (omtrent 15 min ved 175 grader) Afkøl bundene på en bagerist. Kom et godt lag dulce de leche mellem de to chokoladebunde og sprøjt små tutter af ganache på toppen af kagen med en lille stjernetyl. Drys med lidt havsalt. Hvis du ønsker at smøre chokolade ganache (som vist på billedet) over kagen, kan du lave det nemt:

Chokoladeganache

200 g chokolade, 70 pct.- 2 dl fløde- 40 g honning-25 g glukosesirup- Lidt havsalt- 25 g smør Start med at hakke chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring dernæst glukosesirup, fløde, honning og salt i kog. Forsigtigt hælder du honningfløden over chokoladen, under omrøring med en dejskraber. Ganachen skal være blank og du kan nu slutte af med at tilsætte smørret under omrøring. 

Ganachen skal køle af indtil at den er som blødt smør. Rør rundt i din ganache løbende så den ikke bliver for hård, da den skal kunne smøres ud på kagen.

Smør chokoladeganache langs kagens kant, og afslut dernæst med lidt tutter af dulce de leche. Nyd!


43 visninger0 kommentarer
0